Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια παραδοσιακή γαλατόπιτα. Και εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για να τη φτιάξετε στο πι και φι όπως την έκανε και η γιαγιά μας.
Ένα υπέροχο, παραδοσιακό γλυκό με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- 1 1/2 λίτρο γάλα
- 400 γρ. ζάχαρη καστανή
- 200 γρ. σιμιγδάλι
- ελάχιστο αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
- 4 αυγά (βιολογικής γεωργίας)
- κανέλα
- 150 γρ. βούτυρο (βιολογικής προέλευσης)
Η εκτέλεση για τη γαλατόπιτα
Advertisements
- Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια.
- Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε και το βούτυρο μέσα στη κρέμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε τη γαλατόπιτα για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 180 C.
- Τη σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα πασπαλίζοντας τη με κανέλα και λίγο ζάχαρη καστανή.
gastronomos.gr
Advertisements