Μην χασετε

O Παναγιώτης Ραφαήλ πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο – Το “ευχαριστώ” των γονιών και το μήνυμα συμπερίληψης

Ο Παναγιώτης Ραφαήλ είναι ένα παιδί που αγάπησε και “αγκάλιασε” όλη η Ελλάδα καθώς το πανελλήνιο έγινε μια γροθιά για να σταθεί στο πλευρό του καθώς   από την βρεφική ηλικία ήρθε αντιμέτωπος με μια σπάνια ασθένεια, τη νωτιαία μυική ατροφία. 

Ο 6χρονος είναι ένας από τους μαθητές της φετινής σχολικής χρονιάς που το πρωί της  Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου έδωσε το παρών στον αγιασμό του σχολείου. Οι γονείς του παιδιού με μια ανάρτησή τους “ευχαριστούν” δημοσίως τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε ο Παναγιώτης Ραφαήλ να μπορέσει να φοιτήσει ανεμπόδιστα μαζί με τα υπόλοιπα παιδάκια.

 

Το “ευχαριστώ” των γονιών για την συμπερίληψη

Advertisements

Το μήνυμα συμπερίληψης που θέλουν να στείλουν οι γονείς είναι σπουδαίο και μακάρι να γίνει πράξη από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα.  Το συμπεριληπτικό σχολείο είναι ένα «Σχολείο για όλους», ενδιαφέρεται για την ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών του στην εκπαίδευση και ανταποκρίνεται στις διαφορετικές εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών.

Η συμπερίληψη αποτελεί μια έννοια, που οφείλουμε να υιοθετήσουμε και να κάνουμε πράξη όλοι μας σαν άνθρωποι και πολίτες αυτού του κόσμου, οφείλουμε να προετοιμάσουμε το έδαφος για έναν πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο.

 

infokids.gr

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα