Πραγματικά η απόλυτη συνταγή του φθινοπώρου, αυτός ο ξεχωριστός πουρές μπορεί να συνοδεύσει πολλά γεύματά σας και δέχεται πολλές παραλλαγές ανάλογα με τα γούστα και την όρεξή σας!
Υλικά
4 γλυκοπατάτες
1 1/2 κ.σ. βούτυρο
2κ.σ. άπαχο γάλα
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Τρυπήστε κάθε πατάτα με ένα πιρούνι, 3-4 φορές από κάθε πλευρά. Τυλίξτε τις ξεχωριστά με χαρτοπετσέτα και βάλτε τις στα μικροκύματα σε δυνατή θερμοκρασία για 8 λεπτά, γυρίζοντάς τις στα 4 λεπτά. Αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά. Κόψτε τις στη μέση, βγάλτε με ένα κουτάλι τον πουρέ από μέσα τους, ρίξτε τον σε ένα μπολ και λιώστε καλά μέχρι να γίνει απαλός πουρές.
2. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήστε το 3 λεπτά μέχρι να γίνει καφέ. Ρίξτε το βούτυρο, το γάλα και το αλάτι στον πουρέ και ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε με τα καρύδια.
Tips: Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη παρμεζάνα ή μπέικον για έξτρα νοστιμιά.