Μην χασετε

Ο 15 μηνών Ιάσωνας έδωσε μάχη και κέρδισε την όρασή του μετά από μια δύσκολη επέμβαση!

«Ο μικρός Ιάσωνας κέρδισε την όρασή του!

Ο 1,5 ετών Ιάσωνας από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης είχε εμφανίσει μια κύστη στο δεξί του ματάκι η οποία αυξανόταν μέρα με τη μέρα. Η συγκεκριμένη κύστη στο σημείο όπου αναπτύχθηκε ασκούσε μεγάλη πίεση στο ματάκι του παιδιού, με αποτέλεσμα η όρασή του να είναι εξαιρετικά μειωμένη.

Όσο το μάτι του παιδιού δε μπορούσε να λάβει τα κατάλληλα ερεθίσματα την τόσο κρίσιμη για την αναπτυξιακή του πορεία ηλικία, η κατάσταση της όρασης του κινδύνευε να εξελιχθεί σε μη αναστρέψιμη. Η έγκαιρη κινητοποίηση όλων μας είχε ως αποτέλεσμα ο μικρούλης να εισαχθεί άμεσα σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου εξειδικευμένος παιδοοφθαλμοχειρουργός σε συνδυασμό με πλαστικό χειρουργό κατάφεραν να αφαιρέσουν το δερμολίπωμα επιτυχώς και να αποκαταστήσουν πλήρως το δεξί του ματάκι.

Η επέμβαση είχε άριστη έκβαση και το ματάκι του παιδιού ανταποκρίνεται πολύ θετικά στα ερεθίσματα που λαμβάνει κατά τη μετεγχειρητική περίοδο των 3 μηνών που διανύει. Ο μικρός μας Ιάσωνας θα συνεχίσει να παρακολουθείται στενά από το αρμόδιο ιατρικό προσωπικό και θα βρισκόμαστε στο πλευρό του για όσο διάστημα μας χρειάζεται.

Advertisements

Για κάτι που πολλές φορές θεωρούμε δεδομένο, κάποιοι αγωνίζονται σκληρά για να το αποκτήσουν. Και ο μικρός μας Ιάσωνας τα κατάφερε!

Ευχαριστούμε θερμά και εκ μέρους της οικογένειάς του όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια! Είναι μεγάλη μας χαρά που δόθηκε αυτή η ευκαιρία σε ένα μικρό παιδί να αντικρίσει τη ζωή και με τα δυο του μάτια!».

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα