Η κινέζικη κουζίνα είναι μια από τις παλιές κουζίνες στον κόσμο με αρκετούς οπαδούς στην Ελλάδα. Αντιπροσωπεύει τον κινέζικο πολιτισμό με την ποικιλία και τη διαφορετικότητα των γεύσεων που παρουσιάζει. Αν είστε και εσείς λάτρεις της Κίνας και των γεύσεων της δεν έχετε παρά να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή. Και όσοι δεν έχετε δοκιμάσει κινέζικο, ποτέ δεν είναι αργά.
Υλικά:
- 600 γραμμάρια χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 300 γραμμάρια noodles
- 1 αβγό
- 1 κουτ. σούπας soy sauce
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Τριμμένο πιπέρι
- Φρέσκο κόλιανδρο
- 1 κουτ. σούπας λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 κόκκινες πιπεριές ολόκληρες (προαιρετικά)
Διαδικασία:
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το χοιρινό και το σοτάρετε μέχρι να ψηθεί καλά. Σπάτε μέσα το αβγό και ανακατεύετε αμέσως. Προσθέτετε τα noodles και όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην κολλήσουν τα noodles στο τηγάνι. Όταν είναι έτοιμα, σερβίρετε σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με κόλιανδρο.