Μην χασετε

Νηστίσιμη μηλόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 1½ ώρα, Ψήσιμο: 50΄-60΄

Ζύμη

Ζυμώνουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί έτσι μέχρι να σχηματιστεί μία αρκετά μαλακή ζύμη. Εναλλακτικά, τα ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μήλα

Advertisements

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Συναρμολόγηση

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 4 χλστ. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. στη λαμαρίνα του φούρνου και μεταφέρουμε στο εσωτερικό του το ένα φύλλο ζύμης. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των μήλων.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 50-60 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα