Οι Ιταλοί αγαπούν τα επιδόρπια με τυρί και ειδικά με το mascarpone.
Υλικά
1 φλιτζάνι μασκαρπόνε ή δύο φλιτζάνια ανθότυρο
2 φλιτζάνια φράουλες
2 ασπράδια αυγών χτυπημένα μαρέγκα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί φρουτώδες
2 φύλλα ζελατίνη μουλιασμένα σε κρύο νερό
½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 ¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας λικέρ φρούτων
Εκτέλεση
1. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την βάζουμε στο κρασί.
2. Το βράζουμε για 2 λεπτά σ’ ένα κατσαρολάκι μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, σε χαμηλή φωτιά και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα.
3. Ανακατεύουμε το τυρί με το λικέρ και το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μαρέγκα.
4. Αφήνουμε τη μους για 4 ώρες στο ψυγείο.
5. Κόβουμε τις φράουλες σε φετούλες και τις μοιράζουμε στα μπολ.
6. Βάζουμε από πάνω από 2 κουταλιές μους και τέλος γαρνίρουμε με λίγες φράουλες ακόμα.
Διάρκεια: 1 ώρα