Το πιάτο προς τιμήν του καλοφαγά κόμη Πάβελ Στρoγγανόφ έχει δικαιωματικά μια θέση στα χειμωνιάτικα, γιορτινά τραπέζια σας αφού κερδίζει τους πάντες με τη μοναδική γεύση του.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, καλά βρασμένη και μαλακωμένη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
- 500γρ. μανιτάρια λευκά, σε φετούλες
- 20 αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 400ml ξινή κρέμα (σμετάνα) ή κρέμα γάλακτος για μαγειρική
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
Βήμα 2
Προσθέτετε στο τηγάνι το αγγουράκι τουρσί, τη μουστάρδα, την ξινή κρέμα, ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 3
Κόβετε το βρασμένο κρέας σε φέτες και το βάζετε μέσα στη σάλτσα. Αφήνετε το φαγητό για 10 λεπτά να τραβήξει. Σερβίρετε σε πιατέλα, ακουμπώντας στο κέντρο το μοσχαράκι και γύρω – γύρω τη σάλτσα με τα μανιτάρια.
Advertisements
Advertisements