Μην χασετε

Μητέρα 2 παιδιών έγινε παρένθετη μητέρα και γέννησε το παιδί της κολλητής της

Η φιλία είναι πράγμα ιερό και, όσες έχουν στο πλευρό τους καρδιακές φίλες, ξέρουν πως για την κολλητή σου μπορείς να κάνεις τα πάντα – ακόμα και να γεννήσεις το παιδί της!

 

Αυτό έκανε και η Emma, όταν πήρε τη μεγάλη απόφαση να βοηθήσει την καλύτερή της φίλη, Sophie, να γίνει μητέρα. Οι γιατροί είπαν στη Sophie που πάσχει από κυστική ίνωση πως, μια πιθανή εγκυμοσύνη, θα έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή της προτρέποντάς την να μην το επιχειρήσει.

Αν και οι γυναίκες με κυστική ίνωση μπορούν να γεννήσουν, ένα βακτήριο στους πνεύμονές τους μπορεί να εξελιχθεί σε ασθένεια τύπου πνευμονία και να αποβεί μοιραία.

Advertisements

«Καμία γυναίκα δεν σκέφτεται πως ίσως να μην μπορεί να κάνει παιδί» είπε η Sophie. «Όταν έμαθα τα κακά νέα, μου πήρε καιρό μέχρι να το χωνέψω». Στην προσπάθειά τους να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να κάνουν παιδί, η νεαρή γυναίκα με τον σύζυγό της, σκέφτηκαν την παρένθετη μητρότητα – και τη λύση την έδωσε ο άντρας της Emma, ο Paul.

Ο Paul σκέφτηκε πρώτος το ενδεχόμενο να κυοφορήσει το μωρό του ζευγαριού η γυναίκα του η Emma. Της το προτεινε, το συζήτησαν κι εκείνη δέχτηκε αμέσως. Έπειτα, το ανακοίνωσαν στο φιλικό τους ζευγάρι και όλα πήραν τον δρόμο τους.

Πολύ σύντομα έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και, την ημέρα που εφαρμόστηκε το πρώτο Lockdown στην Αγγλία, η Emma έμαθε πως είναι έγκυος. Λόγω των έκτακτων συνθηκών, όμως, έπρεπε να πηγαίνει σε όλα τα ραντεβού με τον γυναικολόγο μόνη της.

 

 

Advertisements

Ωστόσο, η Emma δεν άφησε απ’ έξω την κολλητή της! Την ενημέρωνε διαρκώς για όλα: για κάθε ραντεβού με τον γιατρό, κάθε υπέρηχο και κάθε κίνηση του εμβρύου. Μιλούσαν διαρκώς και η Sophie, αν και από μακριά, ένιωσε να συμμετέχει πολύ στους πρώτους 9 μήνες του μωρού της. «Δεν υπάρχει τίποτα με το οποίο μπορώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Emma… Μου χάρισε το καλύτερο δώρο, τον γιο μου!» δήλωσε η νέα μαμά.

Η Emma από την άλλη, πριν προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, το συζήτησε με τα 2 παιδιά της, 16 και 19 ετών, ενώ καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχε στο νου της πως το παιδί που μεγαλώνει στην κοιλιά της δεν είναι δικό της ώστε να μην της είναι δύσκολος ο αποχωρισμός.

«Όλα πήγαν πολύ καλά! Ήταν μια φανταστική εμπειρία… Νιώθω υπέροχα κάθε φορά που βλέπω τη φίλη μου ευτυχισμένη» είπε η Emma.

 

Πηγή: bbc.com

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα