Μην χασετε

Μιλφέιγ με ντομάτα, μελιτζάνα και χαλούμι

Ένα εντυπωσιακό, οικονομικό και εύκολο ορεκτικό που ανοίγει όμορφα το καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά

  • 2 φύλλα κρούστας
  • 3 ντομάτες ώριμες, μεγάλες
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες
  • 160γρ. χαλούμι χοντροτριμμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 120γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1εκ. Απλώνετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι που έχετε καλύψει με λαδόκολλα, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τις ψήνετε για 15-20 λεπτά.

Κάνετε το ίδιο και με τις ντομάτες, μόνο που θα τις ψήσετε για 10 λεπτά περίπου. Απλώνετε το φύλλο κρούστας και με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κουπ πατ διαμέτρου 8-10εκ. κόβετε 32 δισκάκια φύλλου.

Λαδώνετε τα δισκάκια του φύλλου και τα τοποθετείτε ανά τέσσερα το ένα πάνω στο άλλο. Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Advertisements

Στήνετε τα μιλφέιγ λίγο πριν τα σερβίρετε ως εξής: βάζετε μια τετράδα φύλλο κρούστας, από πάνω συνεχίζετε με δύο φέτες μελιτζάνας και μία ροδέλα ντομάτας. Πασπαλίζετε με τριμμένο χαλούμι και ψιλοκομμένο δυόσμο και βάζετε άλλη μια τετράδα φύλλων κρούστας. Καλύπτετε με μια ροδέλα ντομάτας την οποία πασπαλίζετε με χαλούμι τριμμένο.

Βάζετε τα μιλφέιγ για 2-3 λεπτά στο γκριλ και τα σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα δυόσμου.

olivemagazine.gr

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα