Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ένα νόστιμο και τραγανό κουρκούτι για τον μπακαλιάρο σας!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 500 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 330 ml μπίρα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 18 γρ. μαγιά ξηρή, ή 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα, το νερό, τη μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στο ίδιο μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (1-2 ώρες).
Αν δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε να ετοιμάσουμε γρήγορα το κουρκούτι μας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιά με το μπέικιν πάουντερ και θα ανακατέψουμε κανονικά όλα τα υλικά και το κουρκούτι θα είναι έτοιμο για χρήση.
Μόλις φτιάξουμε το κουρκούτι μας, είμαστε έτοιμοι για να τηγανίσουμε το μπακαλιάρο μας!