Μην χασετε

Μαρμελάδα νεκταρίνι

Μια υπέροχη σπιτική μαρμελάδα, αρωματική και νόστιμη από νεκταρίνια. Ιδανική για το πρωινό, για παιδιά, αλλά και μεγάλους, είναι επίσης πολύ νόστιμη σαν γέμιση σε πάστα φλώρα.
Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 25 λεπτά | Σύνολο: 35 λεπτά

Συνταγή για: 1400 ml μαρμελάδας

Υλικά συνταγής:
Νεκταρίνια: 800 γρ.
Ζάχαρη: 600 γρ.
Νερό: 1/2 κούπας

Οδηγίες:
1. Πλένετε καλά τα φρούτα και τα ψιλοκόβετε. Πετάτε το κουκούτσι.
2. Τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το νερό. Ανάβετε την φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε την μαρμελάδα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα φρούτα. Τότε τα μισο – λιώνετε με σπάτουλα του πουρέ ή με ραβδομπλέντερ ή με μεγάλο πιρούνι. Αν θέλετε εντελώς λία την μαρμελάδα, χωρίς κομματάκια φρούτου, τα λιώνετε εντελώς.
3. Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει στους 104 βαθμούς)
4. Γεμίζετε με την καυτή μαρμελάδα, αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Advertisements

radicio.com

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα