Μια υπέροχη σπιτική μαρμελάδα, αρωματική και νόστιμη από νεκταρίνια. Ιδανική για το πρωινό, για παιδιά, αλλά και μεγάλους, είναι επίσης πολύ νόστιμη σαν γέμιση σε πάστα φλώρα.
Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 25 λεπτά | Σύνολο: 35 λεπτά
Συνταγή για: 1400 ml μαρμελάδας
Υλικά συνταγής:
Νεκταρίνια: 800 γρ.
Ζάχαρη: 600 γρ.
Νερό: 1/2 κούπας
Οδηγίες:
1. Πλένετε καλά τα φρούτα και τα ψιλοκόβετε. Πετάτε το κουκούτσι.
2. Τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το νερό. Ανάβετε την φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε την μαρμελάδα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα φρούτα. Τότε τα μισο – λιώνετε με σπάτουλα του πουρέ ή με ραβδομπλέντερ ή με μεγάλο πιρούνι. Αν θέλετε εντελώς λία την μαρμελάδα, χωρίς κομματάκια φρούτου, τα λιώνετε εντελώς.
3. Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει στους 104 βαθμούς)
4. Γεμίζετε με την καυτή μαρμελάδα, αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
radicio.com