Μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα που συνδυάζει τα μεσογειακά αρώματα της γλυκιάς πιπεριάς με το εξωτικό, αρωματικό, διακριτικό κάψιμο του τζίντζερ. Κρεμώδης και πεντανόστιμη, αυτή η σάλτσα είναι πολύ ελαφριά γιατί το γιαούρτι δεν έχει τα λιπαρά και το βάρος της κρέμας γάλακτος.
Υλικά
250γρ. πένες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό)
1 φιλέτο κοτόπουλο, σε μπουκιές
5 ντοματίνια, κομμένα στα 2
2 σκελίδες σκόρδο και 1 επιπλέον
2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από ½ λεμόνι
1 κομματάκι τζίντζερ φρέσκο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
1 κουτ. γλυκού κόκκους από πιπέρι πράσινο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1: Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Βήμα 2: Ρίχνετε στο μούλτι τα ντοματίνια, το τζίντζερ, το λεμόνι, το γιαούρτι και τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη σάλτσα.
Βήμα 3: Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το πιπέρι, το αλάτι και τη 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ροδίσει το κοτόπουλο. Αφού το σκόρδο βγάλει τα αρώματά του, το βγάζετε από το τηγάνι.
Βήμα 4: Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα με το γιαούρτι. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
Βήμα 5: Ρίχνετε τις πένες, ανακατεύετε μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.