Το δίδυμο κοτόπουλο-λιαστή ντομάτα θα κάνει πραγματική θραύση σε αυτά τα πεντανόστιμα μάφινς.
Υλικά
200γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λεπτά μπαστουνάκια πάχους 0,5εκ.
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, ή 1 μικρό ξερό ψιλοκομμένο
3 αβγά
160γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κοφτό κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100ml ελαιόλαδο
130ml γάλα
100γρ. γραβιέρα της αρεσκείας σας, τριμμένη
½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, καλά στραγγισμένες
½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1: Ετοιμάζετε το κοτόπουλο: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν κάψει καλά, ρίχνετε τα μπαστουνάκια του κοτόπουλου και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει. Aλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 2: Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ελαφρώς τις υποδοχές για μάφιν σε ένα ταψί.
Βήμα 3: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το δυόσμο, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μίγμα του τηγανιού και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 4: Αδειάζετε το μίγμα στις λαδωμένες φόρμες και ψήνετε τα μάφιν για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα σερβίρετε χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.