Μην χασετε

Λεκέδες από μελάνι στα υφάσματα; Κανένα πρόβλημα!

Επειδή το μελάνι δεν φεύγει εύκολα μόνο με το απλό απορρυπαντικό του πλυντηρίου, ρίξε μια ματιά παρακάτω και μάθε τα μικρά μυστικά που θα σου λύσουν το πρόβλημα στη στιγμή.

Είτε έχεις παιδιά που πηγαίνουν στο σχολεία, είτε είσαι η ίδια φοιτήτρια ή τίποτα από τα δύο, αλλά εργάζεσαι, οπότε και σίγουρα χρησιμοποιείς στυλό, το θέμα σε αφορά το ίδιο, χωρίς αμφιβολία. Γιατί μη μου πεις ότι δεν έχεις αντιμετωπίσει -και μάλιστα περισσότερες από μία φορές- το πρόβλημα του λεκέ από μελάνι στα ρούχα ή στον καναπέ!

Βήμα πρώτο: Βασική προϋπόθεση για καλά αποτελέσματα είναί να μην βιαστείς και πλύνεις το ρούχο πριν εφαρμόσεις τη λύση που θα διαβάσεις παρακάτω. Και ακόμη πιο σημαντικό, μην βάλεις το ρούχο στο στεγνωτήριο. Αν γίνει κάτι τέτοιο πριν φύγει το σημάδι, θεώρησε το ζήτημα λήξαν και κράτα το για να το φοράς στο σπίτι. Με την υψηλή θερμοκρασία του στεγνωτηρίου, ο λεκές “δένει” με το ύφασμα και δεν πρόκειται να φύγει ποτέ.

Βήμα δεύτερο: Αν δεν έχεις ήδη στο σπίτι, πήγαινε στο σούπερ μάρκετ και αγόρασε ένα μπουκάλι λακ μαλλιών. Και επειδή δεν θα τη χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά σου, μπορείς να κάνεις οικονομία και να μην αγοράσεις την πιο ακριβή μάρκα.

Advertisements

Βήμα τρίτο: Ψέκασε μεγάλη ποσότητα λακ επάνω στον λεκέ, είτε πριν πλύνεις το ρούχο είτε όσο είναι ακόμη νωπό, ακριβώς μετά το πλύσιμο, το οποίο βέβαια πρέπει να γίνει με κρύο νερό.0f19dc98385a5f680543224008c3e873_L

Βήμα τέταρτο: Τρίψε καλά το σημείο έτσι ώστε να διαλυθεί όσο περισσότερο μπορεί ο λεκές.

Βήμα πέμπτο: Αν και σε αυτό το σημείο ο λεκές παραμένει, επανέλαβε τα δύο προηγούμενα βήματα ακόμη μια φορά.

Βήμα έκτο: Πλύνε το ρούχο ξανά -αν το έχεις ήδη πλύνει μία φορά- στο πλυντήριο με κρύο νερό και απλό απορρυπαντικό. Με αυτό τον τρόπο θα φύγει από το ύφασμα τόσο η λακ, όσο και τα τυχόν υπολείμματα από το μελάνι.

Βήμα έβδομο: Αφού το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, έλεγξε καλά το σημείο για να σιγουρέψεις ότι ο λεκές έφυγε, πράγμα που είναι σχεδόν σίγουρο ότι με την παραπάνω διαδικασία θα έχει συμβεί. Αν όμως παραμένει, επανέλαβε την, πριν όμως στεγνώσει το ύφασμα, γιατί αλλιώς δυσκολεύει η κατάσταση.

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα