Για κυρίως ή συνοδευτικό, για μικρούς ή μεγάλους, αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει!
Λαχταριστή, ζουμερή και πανεύκολη πατατοσαλάτα, τρώγεται ευχάριστα όλες τις ώρες και αποτελεί υπέροχο συνοδευτικό για πολλά πιάτα. Τις πατάτες τις αφήνουμε με την φλούδα για να κρατήσουν την υγρασία τους, και έτσι όπως είναι ζεστές να απορροφήσουν καλύτερα το dressing που θα ρίξουμε από πάνω μόλις τις κόψουμε!
Υλικά (6 μερίδες)
1,5 κιλό πατάτες μεσαίο μέγεθος (κατά προτίμηση βιολογικές)
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1⁄2 φλ. μαïντανό ψιλοκομμένο
1⁄2 φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλ. ντοματίνια
για το dressing
1⁄2 φλ. ελαιόλαδο
1⁄4 φλ. μουστάρδα γλυκιά
1⁄4 φλ. μηλόξιδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30′ ανάλογα με το μέγεθος.
Ετοιμάζουμε το dressing, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες τις ρίχνουμε στη σαλατιέρα μας και προσθέτουμε διαδοχικά το dressing, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά μας, ανακατεύουμε και με ένα κουτάλι κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πατάτες για να απορροφήσουν το dressing.
Τέλος προσθέτουμε και τα ντοματάκια μας και έτοιμη.
Εάν σας αρέσει το μπέικον, μπορείτε να ξεροψήσετε 4 φέτες και να τις προσθέσετε, της ταιριάζει πολύ!
Καλή σας όρεξη!