Μια υγιεινή συνταγή για ένα «απαγορευμένο» φαγητό.
Οι πατάτες φούρνου δεν είναι και η πρώτη επιλογή των διατροφολόγων για ένα υγιεινό γεύμα, υπάρχει όμως μια συνταγή που τους δίνει την ίδια νοστιμιά με λιγότερες θερμίδες και λίπη, για να μπορείτε να τις απολαμβάνετε πιο συχνά, χωρίς τύψεις. Επίσης, γίνονται σε 3 μόλις βήματα.
Υλικά
1κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. σκόρδο λιωμένο
1κ.σ. ψιλοκομμένος, φρέσκος βασιλικός
1κ.σ. ψιλοκομμένο, φρέσκο δενδρολίβανο
1κ.σ. ψιλοκομμένος, φρέσκος μαϊντανός
1/2κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/2κ.γ. αλάτι
4 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Αναμείξτε το λάδι με το σκόρδο, το δενδρολίβανο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, τις νιφάδες πιπεριού και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε μέσα τις πατάτες και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλες με το μείγμα. Βάλτε τις πατάτες σε ένα ταψί που θα έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, σε μία στρώση.
3. Ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο, γυρίζοντάς τις που και που, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα (περίπου 20 με 30 λεπτά).