Απλή, τέλεια ισορροπημένη ανάμεσα στο γλυκό και το πικάντικο, αυτή η συνταγή θα μπει στη λίστα με τις αγαπημένες σας όχι μόνο γιατί είναι πεντανόστιμη αλλά γιατί είναι και μία εξαιρετική, εύκολη λύση όταν έχετε καλεσμένους.
Tip: Για να γίνουν οι φτερούγες ακόμα πιο νόστιμες και τρυφερές, ο Jamie Oliver συμβουλεύει να τις μαρινάρετε από την προηγούμενη μέρα και να τις αφήσετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις μαγειρέψετε.
Υλικά
25 φτερούγες κοτόπουλου (αν βρείτε από βιολογικά κοτόπουλα, ακόμα καλύτερα)
Για την γλυκοπικάντικη μαρινάδα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
5 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. γλυκού σόγια
1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
1-2 εκατοστά φρέσκου τζίντζερ, τριμμένο
Φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
1. Αναμείξτε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπωλ μέχρι να πάρετε μια πηχτή σάλτσα.
2. Τοποθετήστε τις φτερούγες σε ένα μεγάλο, ρηχο ταψί, τη μία διπλα στην άλλη. Περιχύστε τις με τη μαρινάδα, σκεπάστε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 24 ώρες.
3. Ετοιμάστε το μπάρμπεκιου ή την γκριλιέρα σας μέχρι να είναι καυτά. Ψήστε τις φτερούγες για 15-20 λεπτά, γυρνώντας τις συχνά, μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν σκούρο χρώμα εξωτερικά. Βεβαιωθείτε πως έχουν ψηθεί σωστα τρυπώντας μία φτερούγα με μία οδοντογλυφίδα- το ζουμί που θα βγει θα πρέπει να είναι διάφανο, χωρίς ίχνος αίματος. Αν ψήνετε τις φτερούγες σε γκριλιέρα, περάστε τις στο τέλος από το γκριλ του φούρνου (θα πρέπει να το έχετε ετοιμάσει από πριν ώστε να είναι καυτό και να μην διακοπεί το ψήσιμο) για να εξασφαλίσετε πως έχουν ψηθεί μέχρι μέσα.