Συνταγή για αφράτες και σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου, ιδανική για την ημέρα της 25ης Μαρτίου!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
- 100 γρ. παξιμάδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 500 γρ. μπακαλιάρο, ξαλμυρισμένο, χωρίς δέρμα και καλά στραγγισμένο
- 1 ασπράδι
- ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
άνηθο, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπάμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια το παξιμάδι, το σκόρδο, το κύμινο και το τζίντζερ, μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, το ασπράδι, και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Advertisements
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπόλ.
Πλάθουμε σε μπαλάκια διαμέτρου 5 εκ. Θα φτιάξουμε περίπου 12-14 κροκέτες.
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για να τηγανίσουμε τις κροκέτες.
Ρίχνουμε τις κροκέτες σε δόσεις και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα, τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Advertisements
Advertisements