Κάστανα: Απολαύστε τα σε βελουτέ σούπα με κολοκύθα και πράσο και εντυπωσιάστε τους πάντες.
Υλικά
• 400gr. προ-μαγειρεμένα κάστανα
• 150gr. πουρέ κολοκύθας
• 1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κομμάτια
• 1 πράσο, ψιλοκομμένο
• 4 λωρίδες μπέικον, κομμένο σε μικρές λωρίδες
• 1lt. ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών
• 2 κ.σ. βούτυρο
• Κρέμα γάλακτος (για το σερβίρισμα)
• Θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέστε το πράσο, ανακατέψτε και τσιγαρίστε μέχρι να μαλακώσει.
3. Προσθέστε τις πατάτες, τον πουρέ κολοκύθας, τα κάστανα και 700ml. από το ζωμό (κρατήστε το υπόλοιπο για αργότερα).
4. Αρωματίστε με φρέσκο θυμάρι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
5. Σε ένα μικρό τηγάνι, τηγανίζετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Μεταφέρετέ τα σε χαρτί κουζίνας και αφήστε τα να στεγνώσουν.
6. Βάλτε τη σούπα στο μπλέντερ και κάντε την πουρέ.
7. Ξαναβάλετε τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα και προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό σταδιακά (ανάλογα με το πόσο παχύρευστη είναι η σούπα για να την αραιώσετε).
8. Σερβίρετε με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος και γαρνίρετε με το μπέικον.