Όλο το άρωμα της μαστίχας κλεισμένο σε ένα μπολάκι…
Υλικά
3 ποτήρια γάλα
6 κ. νισεστέ/κορν φλάουρ
6 κ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι μαστίχα Χίου σε σκόνη
Εκτέλεση
Advertisements
Βάλε το γάλα και το νισεστέ σε μια κατσαρολίτσα και ανακάτεψε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί ο νισεστές.
Μετά βράσε για 10 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ή με το σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει παχύρρευστη.
Αφού βγάλεις την κατσαρόλα από την εστία, πρόσθεσε στην κρέμα τη ζάχαρη και τη μαστίχα Χίου κοπανισμένη, ανακάτεψε με μια κουτάλα και βάλε την κρέμα με μαστίχα Χίου σε μπολάκια.
Μπορείς να τη σερβίρεις χλιαρή ή κρύα, αλλά σε κάθε περίπτωση γαρνιρισμένη με φυλλαράκια μέντας.
Advertisements
Advertisements