Δεν υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό από muffins ρευστά στο εσωτερικό τους, να ξεχειλίζουν σοκολάτα! Τα απολαμβάνετε κρύα ή χλιαρά και συνοδεύονται ιδανικά με παγωτό, σαντιγί ή κρέμα anglaise.
Υλικά
- 70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
- 150γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% κακάο (ή περισσότερο), σε κομματάκια
- 50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και βάζετε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί. Βουτυρώνετε 6 ατομικές φορμίτσες μίας χρήσης (ή μια φόρμα για muffins με 6 υποδοχές) και τις βάζετε για μερικά λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει το βούτυρο.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και ρίχνετε τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να φουσκώσει.
Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με την πούδρα αμυγδάλων και τη λιωμένη σοκολάτα. Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Βγάζετε τις ατομικές φορμίτσες (ή τη φόρμα για muffins) από την κατάψυξη και τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ύστερα μοιράζετε το μίγμα γεμίζοντάς τες κατά τα 3/4.
Ψήνετε τα muffins στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Δεν τα αφήνετε περισσότερο, για να παραμείνει ρευστή η σοκολάτα στο εσωτερικό τους.