Μην χασετε

Κοτοκεφτεδάκια με γιαούρτι παντζαριού

Τα κεφτεδάκια είναι από τα φαγητά που αρέσουν πολύ σε μικρούς και μεγάλους. Τα φτιάχνουμε λοιπόν με κιμά κοτόπουλου και τα συνοδεύουμε με γιαούρτι με παντζάρι και θα γίνουν ανάρπαστα!

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά από φιλέτο κοτόπουλου
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, ξυσμένο
  • 4 φρυγανιές κοπανισμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ξυσμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 παντζάρι μικρό καθαρισμένο, ξυσμένο στον τρίφτη
  • 1 ντομάτα μικρή, ξυσμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ή κόλιανδρο, φρέσκο
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2-3 πίτες αραβικές ψημένες, σε τριγωνάκια ή λωρίδες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το γιαούρτι με παντζάρι

  • 1 παντζάρι μικρό, ξυσμένο στον τρίφτη
  • 300ml γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • λίγο δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Διαδικασία

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μικρό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και το κρεμμύδι να γυαλίσει. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά του κοτόπουλου, τη φρυγανιά, το ξυσμένο παντζάρι και την ντομάτα, το τζίντζερ, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, το αβγό, το μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και ανάλογο αλατοπίπερο.

Ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας και ύστερα αφήνετε για λίγο το μίγμα στο ψυγείο να αναμιχθούν τα αρώματα.

Αλείφετε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο και με ένα ψαλίδι κουζίνας τις κόβετε σε τριγωνάκια ή λωρίδες και τις απλώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές.

Advertisements

Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε κεφτεδάκια βουτώντας τα χέρια σας κάθε τόσο σε ένα μπολ με νερό για να μην κολλάνε. Λαδώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το αφήνετε στη φωτιά να κάψει καλά και ρίχνετε τα κοτοκεφτεδάκια. Όταν ροδοκοκκινίσουν από τη μια πλευρά, τα γυρίζετε να ψηθούν κι από την άλλη.

Ετοιμάζετε το γιαούρτι με παντζάρι ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ. Κατόπιν, σερβίρετε τα κοτοκεφτεδάκια ζεστά συνοδεύοντάς τα με το γιαούρτι παντζαριού και τις τραγανές πιτούλες.

olivemagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα