Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι ένας σπάνιας νοστιμιάς μεζές. Για να του δώσετε πιο ενδιαφέρουσα γεύση ρίχνετε στο τηγάνι πελτέ ντομάτας, πασπαλίζετε με σουμάκι και συνοδεύετε με κρεμμυδάκι και μαϊντανό.
Υλικά
- 600γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουτ. σούπας σουμάκι για το πασπάλισμα
- 3 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε σπιρτόξυλα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
- αλεύρι για το αλεύρωμα
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το συκωτάκι σε μικρά κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι για να μην διαλυθεί.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ βάζετε τα κομμένα κρεμμύδια μαζί με τον μαϊντανό, αλατίζετε ελαφρά και τα ανακατεύετε. Αφήνετε να περιμένουν.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε άφθονο λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνετε μέσα μια κουταλιά πελτέ να πάρει το λάδι χρώμα και άρωμα, αλατίζετε τα κομματάκια από το συκώτι, τα αλευρώνετε, τα τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να αποκτήσουν κρούστα.
Βήμα 4
Τα βγάζετε από το τηγάνι, τα ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα σερβίρετε σε πιατέλα, γαρνίροντας τα με το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Πασπαλίζετε με το σουμάκι και σερβίρετε το συκώτι στο τραπέζι. Αν δεν βρείτε σουμάκι ρίξτε τους μπόλικο λεμόνι.
Tip: Το σουμάκι είναι ανατολίτικο μπαχαρικό, καθόλου καυτερό με πολύ ενδιαφέρουσα ξινούτσικη γεύση. Πωλείται στα καταστήματα μπαχαρικών στο κέντρο της Αθήνας.
olivemagazine.gr