Μια ελαφρώς εξωτική σε αρώματα, σιγομαγειρεμένη, παραλλαγή του κοκκινιστού, ό,τι πρέπει τώρα που ξεκίνησαν τα κρύα!
Υλικά
600 γρ μοσχάρι (ποντίκι ή ελιά)
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
2 φρέσκες πιπεριές τσίλι
ένα κομμάτι φρέσκο ginger, ψιλοκομμένο
1 ½ κγ τριμμένο κύμινο
1 κγ νιφάδες τσίλι
2 κονσέρβες κονκασέ ντομάτες
1 κς πάστα ντομάτας
Νερό (αρκετό για να σκεπάσει το κρέας στην κατσαρόλα)
Αλατοπίπερο
Φρέσκος κόλιανδρος
Εκτέλεση
1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίστε σε αρκετό λάδι τα κρεμμύδια, το κύμινο, τις νιφάδες τσίλι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μετά από 5 λεπτά προσθέστε το μοσχάρι και ροδίστε το, ανακατεύοντας.
2. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας, νερό, τις πιπεριές και τα φρέσκα τσίλι. Σκεπάστε και βράστε για μια ώρα, σε μέτρια φωτιά.
3. Μόλις περάσει η ώρα, βγάλτε το καπάκι και χαμηλώστε στο μίνιμουμ, και σιγοβράστε για 1 – 2 ώρες ακόμα, αναλόγως πόσο γρήγορα θα κρίνετε πως έχει δέσει η σάλτσα. Πρέπει να είναι πηχτή, αλλά ταυτόχρονα το κρέας ζουμερό.
4. Αλατοπιπερώστε, ανάλογα με το γούστο σας, και σερβίρετε με ρύζι και φρέσκο κόλιανδρο.