Μια σούπα πολύ ελαφριά, με έντονο άρωμα και λίγο πικάντικη γεύση. Ιδανική για κρύα μεσημέρια που χρειαζόμαστε κάτι τονωτικό και χορταστικό!
Υλικά
6-7 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα
3 πατάτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 καρότα
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Μπόλικο μαϊντανό
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια σε μικρά κομματάκια.
Τα ρίχνουμε σε μπόλικο βραστό και αλατισμένο νερό και αφήνουμε να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο ελαιόλαδο και κόκκινο πιπέρι.
Όσο βράζει η σούπα, ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να μαλακώσει, χωρίς όμως να πιει όλο νερό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο για να διατηρηθεί η σούπα μας.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και στολίζουμε με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Tip
Αν θέλετε η σούπα σας να γίνει πιο “παχιά”, μπορείτε να περάσετε τα λαχανικά όλα από τον μύλο, μόλις μαλακώσουν. Τα αλέθετε, τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε το ρύζι.
lovecooking.gr