Από τη μακρινή ανατολή κατευθείαν στο πιάτο σας!
Υλικά
400 γρ. μακρύκοκκο αρωματικό ρύζι
1 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές σουσαμέλαιο καβουρδισμένο
3 αυγά
3 ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια
1 μερίδα “Σπιτικό” ζωμό κότας Knorr
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού πλύνεις και στραγγίξεις το ρύζι, βάλτο σε μια κατσαρόλα. Πρόσθεσε τώρα νερό, περίπου 1,5 εκατοστό πάνω από το ρύζι , ρίξε το αλάτι και τον “σπιτικό” ζωμό knorr και στη συνέχεια βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει.
Όταν πάρει βράση, χαμήλωσε την φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει.
Στη συνέχεια χτύπα τα αυγά και πρόσθεσε μία κουταλιά σουσαμέλαιο και το υπόλοιπο βάλτο στο γουόκ μαζί με το ρύζι που είχες προετοιμάσει από πριν.
Αφού τηγανίσεις για 3 λεπτά πρόσθεσε και τα αυγά και τηγάνισε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
Πάρε τώρα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, βάλτα κι αυτά στο γουόκ μαζί με το πιπέρι και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά. Αυτό ήταν. Το κινέζικο τηγανιτό ρύζι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
cookoo.gr