Νοστιμότατο και εύκολο κέικ, αφράτο και γευστικό, φτιαγμένο με ζεστό γάλα!
Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 35 λεπτά | Σύνολο: 55 λεπτά
Συνταγή για: 16 μερίδες
Υλικά συνταγής:
Αυγά: 4 μεγάλα
Ζάχαρη: 2 κούπες
Βανίλια: 1 κουταλάκι εκχύλισμα ή 2 βανιλίνες
Αλεύρι: 2 1/4 κούπες
Μπέικιν πάουντερ: 2 1/2 κουταλάκια τσαγιού
Γάλα: 1 1/4 κούπες
Βούτυρο: 140 γρ.
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 25 Χ 30 εκ. περίπου και το αλευρώνετε. Τινάζετε το περιττό αλεύρι.
2. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κρατάτε κατά μέρος. Βάζετε το γάλα και το βούτυρο (κομμένο κομματάκια) σε κατσαρολάκι και το βάζετε στη φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Σβήνετε την φωτιά.
3. Χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ για 5 περίπου λεπτά σε υψηλή ταχύτητα, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε σταδιακά την ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτετε την βανίλια.
4. Σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι, χτυπώντας το μείγμα, σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος προσθέτετε το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
5. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 35 περίπου λεπτά. Δοκιμάζετε με μαχαίρι αν έχει ψηθεί και βγάζετε από το φούρνο. Αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε σε πιατέλα. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
radicio.com