Τα ανάποδα κέικ είναι εντυπωσιακά και πολύ αγαπητά σε όλους. Φέρνουμε λοιπόν τα πάνω-κάτω επιλέγοντας αυτή τη φορά να καραμελώσουμε μήλα για να το κάνουμε ακόμα πιο νόστιμο!
Υλικά
- 230γρ. αλεύρι μαλακό
- 50γρ. ζάχαρη άχνη
- 7γρ. μπέικιν πάουντερ
- 280γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
- 4 αβγά
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 150γρ. μήλο σε κύβους
- 2 μήλα σε ροδέλες
- 120ml κρέμα γάλακτος
- 25ml κονιάκ
- 1 πρέζα αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Κοσκινίζετε την ζάχαρη άχνη στο ταψί και στρώνετε τις ροδέλες μήλου.
Βήμα 2
Βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά σε ένα σκεύος και ανακατεύετε με σύρμα.
Βήμα 3
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βήμα 4
Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκάλι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές.
Βήμα 5
Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τους κύβους μήλου, ανακατεύετε ξανά και ρίχνετε το μίγμα στο ταψί στο οποίο έχετε στρώσει τις ροδέλες.Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά. Ξεφορμάρετε το κέικ ενώ είναι ακόμα χλιαρό.
olivemagazine.gr