Μην χασετε

Κεφτέδες με γιαουρτένια σάλτσα στο φούρνο

Ένας τρόπος να μεταμορφώσετε σε χορταστικό γεύμα τα κλασικά κεφτεδάκια ή να τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία αν σας έχουν περισσέψει από την προηγούμενη.

Υλικά

για τα κεφτεδάκια
500γρ. χοιρινό με μοσχαρίσιο κιμά, ανάμεικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 χοντρή φέτα ψωμί, μουσκεμένο σε νερό
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
για τη σάλτσα
4 κουτ. σούπας βούτυρο γίδινο, λιωμένο
1½ κιλό πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι
χυμό από 1 λεμόνι
4-5 κόκκους μπαχάρι
5 αβγά
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια

Βήμα 1: Στίβετε καλά το ψωμί και το ανακατεύετε σε ένα μπολ με όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνετε καλά τον κιμά, τουλάχιστον για 10 λεπτά. Τον αφήνετε σκεπασμένο μισή ώρα στο ψυγείο.

Advertisements

Βήμα 2: Πλάθετε μέτρια κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο.

Βήμα 3: Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί ή καλύτερα σε μια πήλινη γάστρα.

Φτιάχνετε τη σάλτσα
Χτυπάτε σε ένα μπολ καλά τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα

Ψήνετε τους κεφτέδες
 Περιχύνετε τους κεφτέδες και τους ψήνετε στους 180 ºC μέχρι να πήξει η σάλτσα και το γιαούρτι και να κάνει από πάνω μια ωραία, ρόδινη κρούστα.

Tip: Για περισσότερο άρωμα μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα γιαουρτιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό, ξερό δυόσμο ή λίγο κύμινο.

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα