Κεφτεδάκια κοτόπουλο με παπαρδέλες και με υπέροχη κόκκινη σάλτσα. Ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε!
Από τον Γιώργο Τσούλη!
ΥΛΙΚΑ
- Ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. κιμά κοτόπουλο από στήθος
- 250 γρ. κιμά κοτόπουλο από μπούτι
- 2 φέτες ψωμί του τοστ, θρυμματισμένες
- 2 αυγά, medium
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- ¼ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 500 ml ζωμό κοτόπουλο
- 500 γρ. παπαρδέλες, βρασμένες
Για το σερβίρισμα:
Φέτα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά. Όταν ετοιμαστούν, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε ένα μπολ αδειάζουμε τους κιμάδες, το ψωμί, τα αυγά, τη παρμεζάνα, τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης. Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα, το βασιλικό, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το ζωμό και αφήνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε πάνω από τις παπαρδέλες με λίγη φέτα.
*tip: Χρησιμοποιούμε 2 διαφορετικά μέρη κοτόπουλο για να γίνει ο κιμάς πιο αφράτος.