Μην χασετε

Καθηλώνει ο πατέρας του αδικοχαμένου Κυπριανού: «Έφεραν το σώμα του, άνοιξα τη σακούλα και το περιποιήθηκα μαζί με τα αδέλφια του»

Συγκλονίζει ο πατέρας του αδικοχαμένου Κυπριανού Παπαϊωάννου, του νεαρού που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 

Ο πατήρ Χριστόδουλος μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε όταν παρέλαβε τη σορό του παιδιού του.

«Είμαι καλά, ώρες ώρες όταν το σκεφτούμε ανθρώπινα είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται αλλά από την άλλη πλευρά, είμαστε και Χριστιανοί κι έχουμε άλλον τρόπο να αντιμετωπίζουμε αυτά τα θέματα, όχι θεωρητικά αλλά πρακτικά. 

Advertisements

Όταν πληροφορήθηκα από τη σύντροφο του γιου μου ότι έγινε το δυστύχημα, θυμήθηκα το όνειρο του παππού και ένιωσα μέσα μου ότι αυτό είναι σοβαρό. Είπα ότι αν έκοψε εισιτήριο για μπροστά μπροστά, είδα τι είχε γίνει και μάτωσε η ψυχή μου. Είναι όπως όταν σου βάζουν ένα μαχαίρι και τρέχει αίμα στην καρδιά σου.

Από πού να ζητήσω δικαίωση από τους ανθρώπους; Για όνομα του Θεού, οι άνθρωποι μπορούν να μου δώσουν δικαιοσύνη; Ο Θεός τη δίνει. Δε με ενδιαφέρει η τιμωρία, ποιος είμαι εγώ για να τιμωρήσω;

Το πρόβλημά μου εμένα ως πατέρας ήταν να βρω το σώμα του.

Όταν είδα το παιδί και ήταν ακέραιο, το πρόσωπό του ήταν ήρεμο, χτυπημένο με μώλωπες, είδα τη ψυχή του μέσα από αυτό και ησύχασα. Όταν έφεραν το σώμα του στην Κύπρο και άνοιξα τη σακούλα, το περιποιήθηκα μαζί με τα αδέλφια του και την παπαδιά. Πολλές φορές ένιωσα τη μαχαιριά όταν δεν με άφηναν να το δω. Ήθελαν να μου το δώσουν πακέτο, να το θάψω πακέτο. Και τους το είπα, ό,τι έχει μείνει να μου το δώσουν να το θάψω», εξομολογήθηκε ο πατέρας Χριστόδουλος.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα