Χειμωνιάτικο φαγητό, στιφάδο κάστανο! Υπέροχο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Υλικά
- 600γρ. κάστανα ελαφρώς βρασμένα, αποφλοιωμένα
- 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
- 150ml ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
- ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
- 150ml ροζέ ή λευκό κρασί
- 50ml μαύρο ρούμι
- 100ml χυμό πορτοκάλι
- 300γρ. χυμό ντομάτας
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια για στιφάδο μαζί με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το δαφνόφυλλο, την κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
Σβήνετε με το κρασί και το μαύρο ρούμι και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του καθώς και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Advertisements
Βήμα 3
Προσθέτετε τα κάστανα και όσο νερό χρειαστεί και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί 10-15 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε το θυμάρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Advertisements