Δοκιμάστε το με φρέσκια σαλάτα και ψωμί
Υλικά
Για 4-6 άτομα
120 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
120 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι
20 κανελόνια βρασμένα για 2 λεπτά
200 φρυγανιά τριμμένη
250 ml μαγιονέζα
6 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας εμπορίου
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό βράζουμε τα κανελόνια για 2-3 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά.
Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα κανελόνια, την καθαρίζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα τα κρεμμύδια, ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει καφετί χρώμα ο κιμάς μας.
Έπειτα ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας σε ένα μπολάκι μαζί με την μαγιονέζα, την παρμεζάνα και την φρυγανιά.
Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια με ένα κορνέ. Ραντίζουμε το πάτο του πυρέξ με 3 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας.
Τοποθετούμε τα κανελόνια μέσα στο πυρέξ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.