Για πιο μαλακά καλαμάρια, οι επαγγελματίες τα μουλιάζουν για ένα βράδυ σε μια μη μεταλλική λεκάνη καλυμμένα με γάλα. Τα στραγγίζουν καλά και τα στύβουν για να στεγνώνουν καλά. Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε το ίδιο ή απλά να τα ξεπλύνετε και να τα στύψετε για να στεγνώσουν.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
450 γραμμάρια καλαμάρια καθαρισμένα
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού κάθε ένα από αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
3 κουταλιές σούπας φρέσκια ρίγανη, φρέσκια ρίγανη
Λεμόνι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
Κόψτε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και κρατήστε το σώμα.
Ρίχνετε τα πλοκάμια και τα καλαμάρια στο μπολ με τη μαρινάδα.
Καλύπτετε τα καλαμάρια με πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ανοίγετε τη θερμότητα της σχάρας στην υψηλή ένταση και τοποθετείτε τα καλαμάρια πάνω στη σχάρα. Ζεσταίνετε τα καλαμαράκια για 2 λεπτά τη φορά.
Σερβίρετε τα καλαμαράκια με λεμόνι.