Συστατικά:
- 1 σφολιάτα κατεψυγμένη
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 5 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος άνηθος
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Αλατοπίπερο
- Σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς ºC. Τοποθετήστε την σφολιάτα σε μια ταρτιέρα και αφαιρέστε την περίσσεια ζύμη κατά μήκος του χείλους. Τοποθετήστε το βούτυρο και το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρετε μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό, στη συνέχεια, προσθέστε τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τον άνηθο. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε απαλά για 3-5 λεπτά,. Οι πατάτες δεν χρειάζεται να ψηθούν. Στη συνέχεια, βάλτε το μίγμα πάνω από τη σφολιάτα και περιχύστε με τη κρέμα γάλακτος. Ψήνετε στο γκριλ για 35-45 λεπτά, μέχρι να γίνει μια χρυσή κρούστα. Αφού βγάλετε τη τάρτα, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και την απολαμβάνετε.
Advertisements