Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές για να είναι υγιεινές. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και αγαπήστε τις σαλάτες από την αρχή!
Υλικά
650 γρ. πατάτες, κομμένες κατά μήκος
2 κ.σ. σάλτσα πέστο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
8 ντοματίνια
175γρ τόνου σε κονσέρβα
200γρ. πράσινα φασολάκια, κομμένα στη μέση
2 χούφτες σπανάκι, baby ιδανικά
Εκτέλεση
1. Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αφήστε τις να βράσουν για 8 – 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το πέστο με το ελαιόλαδο, για το dressing. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, σουρώστε και σπάστε σε κομμάτια τον τόνο.
3. Προσθέστε τα φασολάκια στις πατάτες για τα τελευταία 3 λεπτά του βρασίματος.
4. Σουρώστε τις πατάτες και τα φασολάκια και ρίξτε τα σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά μέσα το σπανάκι, έτσι ώστε η θερμοκρασία των λαχανικών να το ζεστάνει λίγο.
5. Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε τον τόνο και τα ντοματίνια, περιχύστε με τη σάλτσα πέστο, και ανακατέψτε απαλά.
*Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και κομμάτια βραστού, σφιχτού, αυγού.