Μια εύκολη συνταγή για τρουφάκια με μόλις 5 υλικά.
Μπουκίτσες λευκής σοκολάτας βυθισμένες σε μαύρη σοκολάτα υπόσχονται να ικανοποιήσουν τη λαχτάρα σας για κάτι γλυκό.
Υλικά
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
50 ml crème fraîche (ή γιαούρτι)
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
180 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
Εκτέλεση
1. Στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ανακατέψτε τη με την crème fraîche σε ένα μπολ και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Καλύψτε το μπολ σας με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 4 ώρες.
2. Πασπαλίστε τα χέρια σας με ζάχαρη άχνη και φτιάξτε μπάλες από το μείγμα σας σε μέγεθος καρυδιού. Πασπαλίστε όλα σας τα τρουφάκια με τις 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη και βάλτε τα πάλι στο ψυγείο για 45 λεπτά.
3. Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά και με τη βοήθεια ενός ξύλου από σουβλάκι βυθίστε κάθε τρουφάκι σας στη λιωμένη σοκολάτα. Τοποθετήστε τα στο έτοιμο ταψάκι σας και αφήστε τα να κρυώσουν. Σερβίρετε.
queen.gr