Τραγανές, λαχταριστές και πανεύκολες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Οι κροκέτες είναι αναμφίβολα από τα αγαπημένα ορεκτικά μικρών και μεγάλων. Σήμερα προτείνουμε μια διαφορετική εκδοχή αφού φτιάχνουμε κροκέτες πατάτας με ρικότα και πραγματικά δεν θα πιστεύετε πόσο νόστιμες είναι. Δεν έχετε παρά να τις μαγειρέψετε και να τις δοκιμάσετε.
Υλικά
- 500 γραμμάρια πατάτες
- 250 γραμμάρια ρικότα
- 80 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
- 2 αυγά
- 30 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι
- πιπέρι
Υλικά για το πανάρισμα
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι
- σπορέλαιο για τηγάνισμα
Προετοιμασία
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε νερό για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες τις πολτοποιείτε και τις ανακατεύετε με τα αυγά, τη ρικότα και την παρμεζάνα. Όταν ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει η ζύμη. Πλάθετε τις κροκέτες και τις αφήνετε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Προετοιμασία για το πανάρισμα. Σε ένα πιάτο ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε και σε ένα άλλο ρίχνετε τη φρυγανιά. Βουτάτε τις κροκέτες πρώτα στα αυγά και μετά στη φρυγανιά. Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνετε τις κροκέτες. Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.