Φτιάξτε το απόλυτο μπέργκερ με διπλό μπιφτέκι, μπέικον και τηγανητά αβγά! Δεν φτάνει μόνο ένα!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
Για τα μπιφτέκια
- 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 8 φέτες τσένταρ
- 8 φέτες μπέικον
Για τη σύνθεση
- 2 ψωμάκια για burger
- 2 κ.σ. σάλτσα BBQ
- 2 αβγά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φέτες ντομάτα
- 100 γρ. iceberg
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Advertisements
- αγγουράκι τουρσί
- πατάτες τηγανητές
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα μπιφτέκια
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Τρίβουμε το βούτυρο στον κιμά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πλάθουμε καλά. Χωρίζουμε σε 4 μπιφτέκια περίπου 120-140 γρ. και βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
- Πιέζουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε 1-2 λεπτά. Γυρνάμε και βάζουμε πάνω από κάθε μπιφτέκι από 2 φέτες τσένταρ.
- Ψήνουμε για 1-2 λεπτά. Προαιρετικά βάζουμε 50 γρ. νερό στο τηγάνι, καλύπτουμε με καπάκι και ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε άλλο τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε το μπέικον. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές και τοποθετούμε πάνω από κάθε μπιφτέκι.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και αφαιρούμε από την φωτιά.
Για τη σύνθεση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα αβγά και τηγανίζουμε. Αφαιρούμε και αφήνουμε στη άκρη.
- Απλώνουμε τη σάλτσα bbq στις βάσεις από τα ψωμάκια και τοποθετούμε από πάνω 2 μπιφτέκια με το τυρί και το μπέικον.
- Τοποθετούμε πάνω από τα μπιφτέκια το αβγό και από 1 φέτα ντομάτας.
- Απλώνουμε τη μαγιονέζα στην πάνω φέτα από τα ψωμάκια, βάζουμε το iceberg και κλείνουμε.
- Σερβίρουμε με τα αγγουράκια τουρσί και τηγανητές πατάτες.
Advertisements
Advertisements