Για τους λάτρεις του ψαριού αλλά και όσους θέλουν να πειραματιστούν με τις γεύσεις.
Υλικά:
8 φιλέτα γλώσσας
1 ξερό κρεμμύδι
2 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας ξερό βασιλικό
1 λεμόνι
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
6 μέτρια κολοκυθάκια
αλάτι, πιπέρι,
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα της γλώσσας
1 φλιτζ. αλεύρι
Διαδικασία:
Πλένετε και κόβετε σε φέτες τα κολοκυθάκια.
Βράζετε σε μια κατσαρόλα 2 φλιτζ. νερό με λίγο αλάτι και ρίχνετε τα κολοκυθάκια.
Τα αφήνετε για 5 λεπτά και τα στραγγίζετε.
Στο μεταξύ, σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τα φιλέτα της γλώσσας για να στεγνώσουν και τα αλατοπιπερώνετε. Αλευρώνετε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και τα τηγανίζετε στο ηλιέλαιο.
Όταν τα βγάλετε από το τηγάνι, τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το ελαιόλαδο σ” ένα τηγάνι για 3-4 λεπτά, προσθέτετε το κουκουνάρι και ανακατεύετε.
Κόβετε το λεμόνι στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες και το ρίχνετε και αυτό, προσθέτοντας το κρασί, το βασιλικό και μία πρέζα αλάτι και αφήνετε 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Μοιράζετε τα φιλέτα του ψαριού στα πιάτα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα και συνοδεύετε με τα κολοκυθάκια.
jenny.gr