Νόστιμη και υγιεινή συνταγή.
Υλικά:
750 γρ. κιμά
200 γρ. ρύζι
100 ml. Παρθένο Σησαμέλαιο
1 φλιτζάνι Μακεδονικό ταχίνι
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αυγά
2 πατάτες ψιλοκομμένες
2 καρότα ψιλοκομμένα
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό
Διαδικασία:
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, το μαϊντανό, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μουσκεμένο ρύζι, το σησαμέλαιο και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια, αφού πρώτα τα αλευρώσουμε και τα βράζουμε για 25 λεπτά.
Στο τέλος, τα γιουβαρλάκια πρέπει να έχουν αρκετό ζουμί ώστε να σκεπάζονται.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε τη σούπα να γίνει χλιαρή.
Στη συνέχεια, αραιώνουμε το ταχίνι προσθέτοντας σιγά-σιγά το ζωμό της σούπας προσέχοντας όμως μην «κόψει» το ταχίνι.
jenny.gr