Υλικά
500γρ γίγαντες
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
500γρ ντομάτες κονκασέ
1 κρεμμύδι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο (μόνο το άσπρο κομμάτι), κομμένο σε ροδέλες
4 μεγάλα καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουλιάζετε τους γίγαντες σε ένα μεγάλο μπωλ, από το προηγούμενο βράδυ. Όταν έρθει η στιγμή να μαγειρέψετε, τους στραγγίζετε και τους βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνοντας αρκετό νερό για να σκεπαστούν.
Τους αφήνετε να πάρουν μια βράση, προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι. Τους αφήνετε να βράσουν για μια ώρα περίπου. Στη συνέχεια, σε ένα μικρό προς μέτριο ταψί, απλώνετε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, το πράσο, αλάτι και πιπέρι. Αδειάζετε από πάνω τους γίγαντες και τους απλώνετε. Προσθέτετε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200C, για μια ώρα περίπου.
Tip: Αν σας αρέσουν τα πικάντικα, ή το προορίζετε για μεζέ με ούζο, μπορείτε να προσθέσετε κόκκινο τσίλι ή καγιέν.