Μην χασετε

Γιατί οι πιο δυνατές γυναίκες νιώθουν συχνά ευάλωτες μέσα τους. Κάθε μέρα την βλέπουμε με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη σαν να μην συνέβη τίποτα

Είναι μια δυναμική και παθιασμένη γυναίκα που δεν αφήνει τίποτα να την επηρεάσει. Ζει την ζωή της και ελίσσεται ανάμεσα σε πολλών ειδών προβλήματα. Απογοητεύσεις. Αποτυχημένες και δυσλειτουργικές σχέσεις. Λάθη.

Ωστόσο, κάθε μέρα την βλέπουμε με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη σαν να μην συνέβη τίποτα.

Είναι το είδος της γυναίκας που μας φτιάχνει την διάθεση με το χαμόγελό της. Η γυναίκα που γεμίζει με χαρά την μέρα μας και φαίνεται να έχει μια ανεξάντλητη και απεριόριστη αγάπη για οτιδήποτε την περιτριγυρίζει.

Αυτή η γυναίκα κουβαλάει πάνω της πολλά και δύσκολα προβλήματα, αλλά μοιάζει να μην υπάρχει τίποτα που την απασχολεί.

Advertisements

Οι άνθρωποι που την βλέπουν νομίζουν ότι τα έχει όλα. Ότι έχει βάλει την ζωή της σε τάξη επειδή είναι δυνατή και επιτυχημένη. Βέβαια αυτό που αγνοούν οι περισσότεροι είναι ότι αυτό επιλέγει εκείνη να τους δείξει.

Σίγουρα, έχει μια μεγάλη καρδιά και μια δυναμική αντιμετώπιση στην ζωή αλλά αυτή είναι η πλευρά του εαυτού της που επιτρέπει στους άλλους να δουν.

Φαίνεται να μην την αγγίζει τίποτα αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι υπάρχει μέσα στην καρδιά της. Κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να αντέξει τον πόνο που κουβαλάει μέσα της.

Το πρωί την βλέπουμε καλοντυμένη, χαμογελαστή και γεμάτη ενέργεια και θέληση να αδράξει την μέρα μπροστά της. Κανείς όμως δεν ξέρει πως είναι τα βράδια όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι της μετά από μια δύσκολη και κουραστική μέρα και αφήνει να βγουν στην επιφάνεια οι ανησυχίες και οι φόβοι της.

Αυτή η γυναίκα δεν θα αφήσει κανέναν να την δει όταν είναι ευάλωτη.

Advertisements

Θα είναι πάντα δίπλα στους αγαπημένους της ανθρώπους για να τους φτιάξει την διάθεση όταν δεν είναι καλά. Όμως όταν θα θέλει η ίδια να κλάψει με όλη της την ψυχή θα συγκρατήσει τα δάκρυά της μέχρι να μπορέσει να αποτραβηχτεί από τον κόσμο για να μπορέσει να είναι μόνη της και να αφήσει τα συναισθήματά της να βγουν στην επιφάνεια.

Κάθε φορά που τα πράγματα δυσκολεύουν τόσο πολύ και είναι ένα βήμα πριν τα παρατήσει τα αντιμετωπίζει μόνη της. Προτιμά να υποφέρει σιωπηλή γιατί φοβάται να ξεγuμνώσει την ψυχή της σε έναν σκληρό και άγριο κόσμο.

Οι άλλοι την περιγράφουν σαν την πιο γελαστή και πρόσχαρη κοπέλα. Την βλέπουν σαν μια ηλιαχτίδα στην ζωή τους. Σαν τον συμβουλάτορα που θα τρέξουν σε κάθε τους δυσκολία.

Γιατί εκείνη είναι πάντα ο άνθρωπος που ξέρει τι να κάνει.

Έχουν την απαίτηση από εκείνη να ξέρει πάντα τι να κάνει και να είναι δυνατή γιατί τίποτα δεν μπορεί να την λυγίσει.

Και εκείνη είναι πάντα δίπλα τους προσφέροντας τις πολύτιμες συμβουλές της για τα “σημαντικά” προβλήματα των άλλων όταν η ίδια θέλει να ουρλιάξει από τα βάθη της ψυχής της και να τους πει ότι δεν έχουν ιδέα τι είναι τα πραγματικά προβλήματα.

Πάντα όμως σταματάει την δική της ορμή και ακούει. Κατανοεί και προσπαθεί να είναι μια καλή φίλη.

Advertisements

“Κανένα από τα δικά μου προβλήματα πρέπει να βαραίνει τους άλλους”, λέει συχνά στον εαυτό της.

Μόλις όμως μπει στο σπίτι της και κλείσει την πόρτα όλες οι ανασφάλειες, οι φόβοι και οι εσωτερικοί δαίμονες αρχίζουν να την βασανίζουν. Όσο και αν της αρέσει να περνάει χρόνο μόνη της, σιχαίνεται αυτές τις μελαγχολικές και καταθλιπτικές ώρες μετά τα μεσάνυχτα.

Μπορεί η γυαλιστερή πανοπλία της να φαίνεται αδιαπέραστη, αλλά οι μαύρες σκέψεις και τα άσχημα συναισθήματα την λυγίζουν και την καταστρέφουν.

Οι ανασφάλειές της μπερδεύονται με την αυτοπεποίθησή της, οι φόβοι της σκοτώνουν και την τελευταία ελπίδα που έχει για να νιώσει ευτυχισμένη και οι δαίμονές της την κάνουν να νιώθει άχρηστη.

Ωστόσο, αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι ότι είναι πραγματικά δυνατή. Δυνατή και γενναία όσο λίγοι άνθρωποι είναι.

Παλεύει και κάθε μέρα αποφασίζει να πάει ένα βήμα μπροστά, αφήνοντας για λίγο στη άκρη την θλίψη και τους φόβους της.

Άλλωστε εκείνη βρίσκει πάντα έναν τρόπο να σηκωθεί δυνατή το πρωί, να βρει το τελευταίο ψήγμα ελπίδας που έχει κρυμμένο μέσα της και να χαμογελάσει.

Είναι δυνατή επειδή κατάφερε να επιβιώσει από την αγριότητα αυτού του κόσμου και να σταθεί μόνη της στα πόδια της.

Και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτό απαιτεί πολύ κουράγιο.

[thepowerofsilence]

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα