Ρολό κοτόπουλο με πατάτες. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον, γραβιέρα, πιπεριές και μυρωδικά.
Από το Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για τη γαρνιτούρα
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
- 1 1/2 κιλό πατάτες baby
Για το κοτόπουλο
- 1 1/2 κιλό κοτόπουλο, ολόκληρο χωρίς κόκαλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. νοστιμιά
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 200 γρ. γραβιέρα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 100 γρ. μπέικον, σε φέτες
Για το σερβίρισμα
ρίγανη
Advertisements
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γαρνιτούρα
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μέλι, τη ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τη νοστιμιά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη μαρινάδα σε ένα ταψί.
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε στο ταψί με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για το κοτόπουλο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε το φιλεταρισμένο κοτόπουλο στον πάγκο εργασίας μας.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο, τη νοστιμιά, τις πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, τη γραβιέρα σε κομμάτια, το μπούκοβο, τη ρίγανη και το μπέικον.
- Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και δένουμε με σπάγκο.
- Μεταφέρουμε στο ταψί με τις πατάτες και ψήνουμε για 1 ½ ώρα.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε με ρίγανη.
Advertisements
Advertisements