Ένα διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.
Υλικά για 4 άτομα:
4 φιλέτα σολομού
16 τοματάκια τσέρι ή 2 μεγάλες ώριμες τομάτες
Χυμός από λεμόνι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
2 κ.σ. και 2 κ.γ. ελαιόλαδο
4 φύλλα αλουμινόχαρτο
Λίγη ρίγανη και θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τις τομάτες, τα κρεμμυδάκια, τις 2 κ.σ. λάδι, το χυμό λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το φρεσκομμένο πιπέρι. Στο κέντρο καθενός από τα 4 αλουμινόχαρτα ρίχνετε 1 κ.γ. λάδι.
Τοποθετείτε πάνω το φιλέτο και το γυρίζετε και από την άλλη, για να λαδωθεί και από τις δυο μεριές.
Πασπλίζετε με αλατοπίπερο και ρίχνετε από πάνω το μείγμα τομάτας.
Διπλώνετε τις πλευρές του αλουμινόχαρτου για να σχηματίσουν πακέτο, επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα 3 φιλέτα και τα ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά.