Γρήγορο και υγιεινό.
Υλικά για 4 άτομα:
750 γρ. γαύρο
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες
2 λεμόνια
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
Advertisements
Πλένετε και αφαιρείτε το κεφάλι και τα εντόσθια από το γαύρο.
Πλένετε και κόβετε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους.
Κόβετε τις ντομάτες στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες.
Στρώνετε το γαύρο με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί και βάζετε ενδιάμεσα τις φέτες λεμονιού και ντομάτας και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και περιχύνετε με ελαιόλαδο.
Advertisements
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου και σερβίρετε.
Advertisements