Υλικά συνταγής
500 γρ. φρέσκος γόνος κομμένος σε φέτες πάχους 2 εκ.
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
3 λάιμ ζουμερά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κύβους
2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
βρασμένη κινόα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο. Ακουμπάμε επάνω μεμβράνη κουζίνας. Τοποθετούμε τον τόνο. Παγώνουμε για 15′ στην κατάψυξη να σφίξει. Κόβουμε σε κύβους η σε μακρόστενα κομματάκια. Τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε κρεμμύδι, λάιμ, πιπέρι, αλάτι κι ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και παγώνουμε καλά για 1 ώρα στο ψυγείο. Στο διάστημα που κρυώνει ανακατεύουμε 2-3 φορές να μαριναριστεί και να αλλάξει χρώμα ο τόνος.
Απλώνουμε την βρασμένη σε αλατισμένο νερό κινόα σε πιατέλα. Να καλυφθεί όλη η βάση.
Προσθέτουμε το αβοκάντο και το κόλιανδρο στον τόνο ανακατεύουμε και βάζουμε πάνω στην κινόα.
Ραντίζουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην επιφάνεια και σερβίρουμε με τραγανές πίτες ή γαλέτες .