Η διάσημη ελβετική συνήθεια είναι ένα και ένα για βραδιά με φίλους στο σπίτι και γίνεται το καλύτερο συνοδευτικό για το κρασί σας.
Υλικά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 300ml κρασί λευκό
- 225γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
- 225γρ. γραβιέρα γλυκιά, όπως της Τήνου, τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- Για το σερβίρισμα
- 1 φραντζόλα ψωμί χωριάτικο με προζύμι, σε κυβάκια
- μπατόν σαλέ
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε στη μέση το σκόρδο και τρίβετε με αυτό τα τοιχώματα του σκεύους του φοντί.
Βήμα 2
Κρατάτε σε ένα φλιτζανάκι μια μικρή ποσότητα από το κρασί και διαλύετε μέσα του το κορνφλάουρ. Ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί στο σκεύος του φοντί και το βάζετε στη φωτιά να πάρει βράση.
Βήμα 3
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά τα τυριά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσουν.
Advertisements
Βήμα 4
Τέλος, προσθέτετε το μίγμα του κορνφλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσει ωραία απαλή υφή, χωρίς να αφήσετε το φοντί να πάρει βράση. Σερβίρεται ζεστό στο τραπέζι με ψωμάκια και μπατόν σαλέ.
Advertisements