Ο σολωμός ταιριάζει ιδανικά με το άρωμα εσπεριδοειδών, αλλά μην αμελήσετε να τον μαρινάρετε μέσα στο ζουμί τους για 15 λεπτά τουλάχιστον, ώστε να πάρει αυτό το επιθυμητό άρωμα.
Υλικά (Μερίδες: 6)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
6 φιλέτα σολωμού, περίπου 250 γρ. το καθένα
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο και βάζουμε πάνω τα φιλέτα του σολωμού.
Ανακατεύουμε το πορτοκάλι με το λεμόνι και περιχύνουμε τον σολωμό.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνουμε να μαριναρισθούν για 15 λεπτά, στο ψυγείο.
Βγάζουμε από το ψυγείο και σκορπάμε τον ψιλοκομμένο άνηθο παντού, επάνω στα φιλέτα.
Ψήνουμε όπως είναι, με τη μαρινάδα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, για 15-20 λεπτά.
Διάρκεια: 30-40 λεπτά